Insecticid Talent, 7,5 ml, Solarex
  • Stoc epuizat

Insecticid Talent, 7,5 ml, Solarex

10,00 lei
Fara TVA
Cantitate
Stoc epuizat

Ultima oara acest produs a fost adaugat in cos in data de: 16-05-2022

Prospect nou (2022):

Talent Super 

Insecticid sistemic si de contact

Contine : 

240 g/l imidacloprid

32 g/l deltamethrin

1g/l tetramethrin

Talent Super este un insecticid cu dubla actiune, sistemica si de contact (de soc) si remanenta indelungata , sub forma de concentrat emulsionabil de culoare alba. Substantele active , imidacloprid, deltamethrin si tetramethrin continute de insecticidul Talent Super , actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor. Substanta activa - imidacloprid - pertuba ireversibil functiile vitale ale centrilor nervosi ai insectelor daunatoare, conducand in final la moartea lor. Substantele active : deltamethrin si tetramethrin au efect repelent si de soc asupra insectelor , actioneaza ca inhibitor de nutritie asupra insectelor. Combinatia de imidaclopird , deltamethrin si tetramethrin confera produsului un spectru larg de activitate facand posibila inclusiv combaterea formelor rezistente la insecticide din alte grupe chimice.

 In Romania insecticidul Talent Super este avizat pentru combaterea eficienta a insectelor daunatoare din ordinul Musca Domestica in doza de 0,5%. Se aplica prin pulverizare in mediul infestat , in locurile unde insectele se pot ascunde, in doza de aplicare recomandata.

 Efecte adverse si masuri de prim ajutor: Talent Super este nociv prin inghitire si inhalare. Expunerea prelungita prin inghitire poate avea efecte grave asupra sanatatii. Substanta activa deltamethrin este toxica pentru albine. Produsul Talent Super este periculos pentru mediul acvatic. 

 La contactul produsului cu pielea: se spala imediat pielea cu multa apa si sapun. Daca iritatia persista se consulta medicul. 

 La contactul cu ochii: acestia se tin deschisi si se clatesc usor cu multa apa timp de 15-20 de minute. Daca iritatia persista se consulta medicul.

 In caz de inhalare: Se muta victima la aer curat. Daca respira greu, i se administreaza oxigen. Daca nu mai respira i se face respiratie artificiala si se cheama de urgenta medicul. 

In caz de inghitire: daca victima este constienta, i se clateste imediat gura si apoi i se da sa bea 1 sau 2 pahare cu apa. Nu se induce voma si nu se administreaza nimic pe gura unei persoane inconstiente. Se cheama de urgenta medicul si se arata eticheta si ambalajul produsului

 Nota pentru medic: se trateaza simptomatic

Atentie: produsul nu mai este omologat pentru agricultura

Prospect vechi (inainte de 2022):

Insecticid sistemic pentru combaterea daunatorilor din diverse culturi.

Avantajele utilizarii:

are actiune sistemica;

spectru larg de actiune;

durata lunga de protectie;

actioneaza prin contact si ingestie

aplicarea tratamentului nu este influentata de temperatura;

combate formele rezistente la insecticidele conventionale.

Proprietati fizico-chimice

Talent este un insecticid conditionat sub forma de concentrat solubil, care contine 200 g/l imidacloprid. Se prezinta ca un licgid limpede, omogen, mobil de culoare galbena, cu miros aromatic.

Mod de actiune

Talent este un insecticid din grupa neonicotinoidelor cu actiune de lunga durata in plante. Produsul se absoarbe in tesuturile plantei in circa o ora de la aplicare si se transloca ascendent spre varfurile de crestere, actionand prin contact, dar mai ales prin ingestie asupra daunatorilor cu aparat bucal de supt sau de ros (afide, coleoptere, tripsi, etc.). Substanta activa imidacloprid provoaca in organismul insectelor tinta perturbarea ireversibila a functiilor vitale prin intreruperea activitatii sistemului nervos.

Instructiuni de folosire

Talent se aplica prin stropiri in vegetatie, la avertizare, imediat ce daunatorul a atins valorile pragului economic de daunare; in lipsa unui sistem/program de avertizare, tratamentul se aplica la aparitia primilor daunatori in cultura. Se folosesc volume normale de solutie la hectar.

Talent este omologat la urmatoarele culturi si la urmatoarele doze/concentratii de aplicare:

Cultura

Agenti de daunare

Doza/concentratie de aplicare

Castraveti solar

Paduchele verde (Cerosipha gossypii)

0,004% (0,4 litri/hectar)

Cartof

Gandacul de colorado (Leptinotarsa decemlineata),Afide

0,25 – 0,3 litri/hectar (in functie de gradul de infestare)

Tomate solar

Musculita alba de sera(Trialeurodses vaporariorum)

0,075% (0,75 litri/hectar)

Mar (se aplica dupa inflorire)

Minierul marmorat (Phyllonorycter spp.)

0,01% (0,15 litri/hectar in 1500 litri de apa)

Rapita (se aplica dupa inflorire)

Viespea rapitei (Athalia rosae), Gargarita tulpinelor de rapita (Ceutorrhinchus napi)

0,275 litri/hectar

Varza

Paduchele cenusiu al verzei (Brevicorvne brassicae)

0,3 litri/hectar

Ardei gras de camp

Paduchele verde (Myzus persicae)

0,5 litri/hectar

Vinete in camp

Gandacul de colorado(Leptinotarsa decemlineata)

0,75 litri/hectar

Tomate si castraveti in solar

Trips (Thrips tabaci)

0,75 litri/hectar

Tomate sera si solarii

Molia miniera a frunzelor de tomate (Tuta absoluta)

1,0 litri/hectar

Timp de pauza pana la recoltare  – 7 zile la castraveti, tomate, ardei si vinete, 14 zile la cartof, varza, pomi fructiferi si 30 zile la rapita.

Compatibilitate – Produsul Talent poate fi compatibil cu multe dintre insecto-fungicidele folosite in mods curent in Romania, cu exceptia produselor cu rewactie puternic alcalina. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test de compatibilitate pe o suprafata mica inainte de utilizare

agrprd_0007

Referinte specifice

Comentarii (0)